Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μεσορόπη, Χασλαμάς συνταγή

Μια εναλλακτική πρόταση για το επιδόρπιο του γιορτινού τραπεζιού.



Χασλαμάς

Υλικά

6 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
1ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν
2 βανίλιες
1 σουρωτή
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2,5 ποτήρια λάδι

Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
Λίγη κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο
Λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

1.      Αναμείξτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και κοσκινίστε καλά σε μια λεκάνη.

2.      Βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε το λίγο, λίγο στο αλεύρι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

3.      Ζυμώστε  όλα τα υλικά με τα χέρια,  ώσπου να γίνει μια μαλακή ομοιόμορφη ζύμη.

4.      Στρώστε τη ζύμη σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί.

5.      Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 35-45 λεπτά να ροδίσει καλά.

6.      Λίγο πριν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

7.      Περιχύστε το γλυκό όσο είναι ακόμη ζεστό.

Και Καλές Γιορτές...




Δεν υπάρχουν σχόλια: